BiTCOiN
BTC

XRP Nedir? Ripple Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ripple (XRP) Nedir? Ripple Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey



Ripple, (XRP) ile de bilinen dijital para biriminin aktarıldığı açık ödeme ağının adıdır. Ripple hem bir platform hem de bir para birimidir.

Ripple platformu, hızlı ve ucuz işlemlere izin verecek şekilde tasarlanmış açık kaynaklı bir protokoldür.

Ripple sisteminin amacı,
web sitesine göre, insanların internet şebekelerinin “duvarlı bahçelerinden” kurtulmalarını sağlamaktır. Örneğin, kredi kartları, bankalar, PayPal ve ücretlerle erişimi kısıtlayan diğer kurumlar,döviz kurları için ve işlem gecikmeleri için alınan ücretler gibi.
 

Ripple Ne Yapar?

Ripple’in ana hedefi, dünyanın finans kurumları arasında daha verimli işlemler sağlayan küresel bir yerleşim ağı oluşturmaktır. Platform, kullanıcıların herhangi bir para birimini dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir başka para birimine aktarmalarına izin verecek şekilde tasarlanmıştır.

Ripple Sistemi, Western Union veya SWIFT gibi eski sistemlere olan ihtiyacı ortadan kaldırmak için iddialı bir sistemdir.

XRP Nedir?

XRP, Ripple Ağının değer aktarımını temsil etmek için kullanılan bir belirteçtir. XRP’nin temel amacı diğer kripto para birimleri ve geleneksel para birimleri borsaları için bir arabulucu olmaktır. XRP’yi tanımlamanın en iyi yolu bir “Joker” dir. Ürkütücü Batman düşmanı değil, başka bir kart olabilecek kart. Avroya dolar değiştirmek isterseniz, komisyonu minimize etmek için dolar ve euro ile dolar olabilir.
Yukarıda vurgulandığı gibi, Ripple’daki işlem maliyeti $ 0.00001’dir.

Ripple’ın arkasında kim var?

Ripple protokolünü kuran şirket OpenCoin, CEO Chris Larsen ve CTO Jed McCaleb tarafından kuruldu.
Dijital para birimleri piyasasında iyi bir konuma sahip olan McCaleb, Şu anda dünyanın bitcoin ticaretinin çoğunluğunu idare eden Mt Gox borsasının sahibi. Larsen daha önce çevrimiçi finans şirketi olan E-LOAN’ı kurmuş ve yönetmiştir.
Ripple’ın takımındaki diğer geliştiriciler de bir bitcoin geçmişine sahipler.

OpenCoin geçtiğimiz günlerde Andreessen Horowitz, FF Angel IV, Lightspeed Venture İş Ortakları, Vast Ventures ve Bitcoin Opportunity Fund’dan bir fon topladı.

(Not: OpenCoin,Opencoin.org ile karıştırılmamalıdır.)

Ripple Bitcoin gibi mi?

Birçok yönden evet. Ripple’in XRP birimi, bitcoin gibi matematiksel formüllere dayanan dijital bir para biçimidir. Ve sonuçta çıkarılacak olan sınırlı sayıda üniteye sahiptir. Her iki para birimi de araya giren üçüncü taraflara gerek kalmaksızın hesaptan hesaba (eşler arası veya P2P) aktarılabilir.
Ve her ikisi de sahte paralar olasılığına karşı korunmak için dijital güvenlik sağlar.

Bu Ripple’ın Bitcoin’in rakibi olduğu anlamına mı geliyor?

Ripple kendisini, Bitcoin ile bir rakipten ziyade, bir tamamlayıcı olarak konumlandırıyor. Aslında, sitenin bitcoiners için Ripple’a adanmış bir sayfası bile var. Ripple ağı, dolar, euro, pound, yen veya bitcoins gibi herhangi bir para biriminin sorunsuz transferine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Ripple protokolü ve bitcoin savunucusu için üst düzey bir geliştirici olan Stephen Thomas,
“Ripple, bitcoin kullanıcıları için daha fazla ağ geçidi ve ana finans dünyasıyla bitcoin’i
daha kolay bir şekilde birleştirmek için daha kolay yollar açacak” diyor.

Ripple bitcoin kullanıcılarına nasıl fayda sağlar?

Bitcoin, diğer döviz türlerini kullananlarla bağlantı kurmanızı sağlıyor, Ancak Ripple hızlandırılmış işlemler ve daha fazla istikrar vaat ediyor. Dağıtılmış bir ağ olarak, Ripple, işlem veritabanını yönetmek ve güvenliğini sağlamak için tek bir şirkete bağlı değildir. Sonuç olarak, blok onaylarını beklemez ve işlem onayları ağdan hızla geçebilir.

Eşler arası kullanımı kullanmanın bir diğer avantajıda, “merkezi bir hedefin ya da sistemde bir hata noktasının” olmamasıdır.

Ripple İnternet Üzerinden Nasıl Çalışıyor?

Ripple’in baş kriptografı David Schwartz, açıklamasında şöyle söylüyor:

“Ödeme sistemleri bugün e-postaların 80’lerin başlarında olduğu yerlerdedir.
Her sağlayıcı kendi müşterileri için kendi sistemini kuruyor ve insanların farklı sistemler kullanmaları
birbirleriyle kolayca etkileşimde bulunmalarına engel oluyor.
Ripple farklı ödeme sistemlerini birbirine bağlamak için tasarlandı.”

Kaynak:coindesk,cointelegraph,finder

 
İletişim: admin@komsukazani.com